Praktijk

Het praktijkexamen bestaat uit het besturen van een trekker met kipper. Deze combinatie behoort wel te voldoen aan de CBR eisen. Onze combinatie is goed gekeurd om rijlessen te geven en examens af te nemen op de openbare weg. Daarnaast is de combinatie zo ingericht dat het rijden ermee zeer eenvoudig is.

Heb je al ervaring met het besturen van een trekker of juist nog helemaal niet? Wij kunnen de lessen op maat aanbieden.

Het T-rijbewijs bestaat uit een theorie examen en een praktijk examen. Je kunt zelf je theoriepakket samenstellen.  Kies je ervoor om zelf de theorie te behalen of wil ondersteuning op bepaalde onderdelen.

Het praktijkpakket bestaat uit minimaal 8 uur aan rijlessen. Waarbij de 1e rijles 2,5 uur bevat. Daarna zijn er rijlessen van 1,5 á 2 uur. Deze rijlessen worden in overleg ingepland. Deze rijlessen kunnen ook in een gehele ochtend of een middag gepland worden. Waarbij er wel een 30 minuten pauze tussen zit, omdat bij een rijles langer dan 2 uur geen groot leer effect meer ontstaat. Dan is het beter om er een pauze er tussen te zetten.

Heb je meer rijlessen nodig, dan kan er uitgebreid worden met losse lessen. Na elke rijles wordt er met je doorgenomen hoe de rijles is verlopen en waar je gegroeid bent. Krijg je tips mee naar huis en wordt ook een plan gemaakt voor de volgende rijles.

Bij de laatste rijles gaan we een proefexamen afnemen. Dan ervaar je hoe een praktijkexamen er totaal uitziet. En zullen we net als bij een echt examen een zelfreflectie-formulier invullen.

Tijdens een proefexamen kunnen wij jouw niveau inschatten en zo het juiste pakket aanbieden.

Mocht je graag wat meer begeleiding en lessen willen hebben dan kun je ook kiezen voor een totaal pakket. Je krijgt dan 15 lesuren rijles. Daarnaast mag je gratis gebruik maken van de theoriecursus op locatie.

Hieronder zie je het zelfrefelectie-formulier voor het T-rijbewijs.

DOWNLOAD BUTTON (Custom)